31 maart 2011: Alpine (TX) – Las Cruces (NM)

Vanochtend om 7:00 uur startte iemand zijn generator op en dat werkt ongeveer net zo goed als een wekker Knipogende emoticon

IMG_6476

We vertrokken al om 8:00 uur Central Time richting El paso (TX), waar we vandaag weer eens boodschappen gaan doen; de wijn is al op en het bier moet, met het vooruitzicht dat de temperaturen gaan stijgen richting boven de 30 ºC, dringend aangevuld worden; gelukkig heeft El Paso 4 Walmart’s Knipogende emoticon

IMG_6485

IMG_6489

Er moet ook weer getankt worden en, zoals we ook al eerder hadden ondervonden, naar mate je verder westwaarts komt, stijgen de brandstofprijzen.

Ik betaal nu voor 43 gallon $ 162,00 Duivel

Het levert echter wel weer leuke plaatjes op Verhitte emoticon

P1010353

Amerikanen deizen er ook niet voor terug om hun hele huis te verhuizen.

P1010357

Vlak naast de I-10 vinden we een Walmart en daar slagen we goed; $ 156,00 armer, maar vele lekkere dingen rijker, gaan we op zoek naar een eetgelegenheid.

P1010358 P1010361 P1010360

Inmiddels is de klok voor ons weer een uur teruggezet en we leven nu tot we in Las Vegas (NV) zijn, dat Pacific Time heeft, in Mountain Time.

We besluiten een Chinees Buffet te nemen; totale kosten, slechts $ 16,20 inclusief tax.

P1010373

Het is nu nog maar een uurtje rijden naar Las Cruces, maar het is wel ontzettend druk; het gaat hier om een stukje Interstate met 2 x 5 rijstroken!

P1010377 P1010378 P1010383

We besluiten bij het informatiecentrum van New Mexico wat documentatie te halen m.b.t. White Sands, dat voor morgen op het programma staat.

P1010386

Om 15:30 uur Mountain Time komen we aan op Siesta RV Park in las Cruces.

P1010390

Voor $ 29,00 inclusief 10% korting vanwege AAA en tax, mogen we op plekje 39 gaan staan.

De eigenaar vertelt ons dat er een historisch centrum is en dat ligt slechts een paar honderd meter verder op; er zijn aan beide zijden goede trottoirs; we hebben wel zin in een wandeling straks.

Omdat de zon nu wel erg heet is, gaat voor het eerst de luifel naar beneden.

P1010432

We besluiten om een stukje te gaan wandelen; na vanmiddag hebben we beiden in elk geval geen honger meer; zelfs geen trek Zieke emoticon

Het centrum is een groot woord, maar er is best wel het een en ander te zien dat de moeite waard is.

P1010395 P1010398 P1010404

Vervolgens zien we iets dat het midden houdt tussen een kleine achtertuin en een terras; het blijkt echter een wijnbar te zijn.

Zoals onze trouwe volgers inmiddels wel weten, zijn wij niet vies van een drankje op zijn tijd en we besluiten een glaasje te gaan drinken.

Omdat een glas $ 5,00 kost en een hele fles slechts $ 15,00 is het voor deze rasechte Nederlanders, niet moeilijk en wordt een gekoelde fles Pino Grigiot van het wijnhuis Luna Rossa gebracht; de wijn is goed op temperatuur en smaakt een beetje naar appel/citroen.

P1010405 P1010409 P1010411

Op de terugweg naar de camping komen we nog een gebouw tegen dat gediend heeft als rechtszaal toen Billy the Kid werd vervolgd en vervolgens ter dood werd veroordeeld

P1010418

Terug op de camping, besluit Marijke dat het tijd is om weer een wasje te doen.

Na $ 5,00 in kwartjes te hebben omgewisseld, hebben we een uur later weer frisse lakens, handdoeken ed.

We hebben vandaag 269 mile gereden; in totaal hebben we $ 162,00 aan benzine uitgegeven.

Route 31-3-2011

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Route. Bookmark de permalink .

6 reacties op 31 maart 2011: Alpine (TX) – Las Cruces (NM)

 1. Jacqueline zegt:

  Ik smul van de verhalen, en van de plaatjes! Het lijkt erop dat jullie het gezellig hebben en mooie dingen zien! Blijf genieten. Hopelijk zijn jullie net zo onder de indruk van White Sands als wij.

 2. thuul zegt:

  zo dat ziet er gezellig uit, zo zie je maar onverwachte plaatsjes kunnen ook leuk zijn. gisteren hebben jullie het gebied van no country for old men overleefd dus nu kan het alleen maar beter worden; haha. Het wordt nu weer een beetje bekend gebied voor mij. El Paso, Las Cruces. De pepertjes zie ik hangen en inderdaad lekkere en gezellige barretjes. New Mexico!!
  En morgen ga je proberen mijn foto na te maken, zal ik de instellingen doorgeven en de weerman bellen voor wat wolken? Als je dan na de derde witte bult en het vierde struikje links afgaat en doorloopt tot je niemand meer ziet, nou daar……… Nee gekheid; ik hoop en weet wel bijna zeker dat jullie zullen genieten van White Sands. Vroeg er heen gaan als het zo warm is, of later op de dag terug?? En niet alleen foto’s maken, ook gewoon lekker in de zandbak voor grote kinderen gaan liggen en bedenken hoeveel gebroken benen met dat spul bedekt kunnen worden. Helemaal op t end staan leuke picknicktafels! Heel veel plezier enne als je een beetje van dat spul voor mijn verzameling mee kunt nemen??? ( mijn zakje is ???????) brutaal he.

 3. Jan en Inge zegt:

  Wat een mooie foto’s, echt schitterend. Jullie genieten er goed van. En Ruud, vast gefeliciteerd!! (Het is nu al 1 april) Goede reis verder.

 4. Leendert Timmers zegt:

  dag Marijke en Ruud
  Leuk om jullie top vakantie zo te kunnen volgen. Jullie genieten zo te zien, en daar gaat het om in ’t leven.
  Ruud, morgen ben ik niet in de gelegenheid, dus nu alvast:
  VAN HARTE PROFICIAT MET JE VERJAARDAG!!!!!!!!!
  Veel pezier verder, fijne dag op 2 april, en take care.
  h.groet, ook van Eline,
  Leendert

 5. Kathy zegt:

  Leuk om elke dag jullie rit te volgen. Het ziet er zo mooi en anders uit! Geniet maar heerlijk.

 6. Ziet er weer prachtig uit, hele mooie foto’s ook. Jullie reizen nu ineens net voor mijn ouders uit. Die zijn over 3 of 4 dagen in Las Cruces ! Heel veel plezier weer !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s